Nyheder

Sporbarhed for materialer med fødevarekontakt i maskiner og udstyr - forordning 1935/2004

Fra 26. oktober 2006 skal alle materialer med fødevarekontakt i maskiner og udstyr have sporbarhed, så materialerne kan kaldes tilbage.

Tilsvarende krav har længe været gældende for fødevareemballage og for keramikkrus mv., men kravet er nu udvidet til at gælde alle materialer med fødevarekontakt: fx transportbånd, rustfrie rør og plader, pakninger.

Kravet gælder i alle led i leverandørkæden: produktion og salg af dele, i maskinfabrikken og i selve fødevareindustrien.

”Det kan da ikke lade sig gøre?”
…Jo, det har man da kunnet i mange år i medicinalindustrien.

”Men i den virkelige verden?”
…Jo, og det er ikke ret svært, når man kender kravene og de gode løsninger.

Alcedo arbejder lige nu på at indføre sporbarhed i både maskinindustri, komponenter og fødevareindustri. Vi har erfaring fra alle relevante dele af dette område: fra praktisk produktion af både maskiner og fødevarer, og fra kvalitetsstyring i begge. Desuden har vi erfaring fra både myndigheden og fra standardiseringsarbejde.

Vi kan derfor hjælpe både maskinindustrier og fødevareindustrier med at få den nødvendige sporbarhed på et niveau, der kan lade sig gøre i en travl hverdag: Sporbarhed der fungerer. Vi kender både krav og løsninger.

 

 

 
Alcedo · Kirke Vaerloesevej 109 · DK-3500 Vaerloese · post@alcedo.dk · phone: +45 44 47 31 50